Menú Secondari
TwitterFacebook
Menú Principal

Escrit per el 12 juny, 2018 en Notícies | 0 comentaris

La Xarxa Alcover enceta la gira 2018-2019 de teatre

La Xarxa Alcover enceta la gira 2018-2019 de teatre

Comencem una nova temporada de teatre en català a la Xarxa Alcover. La Gira 2018-19 arriba amb noves històries que contar de tot arreu dels països catalans. En aquesta notícia, us presentem les 10 obres que hem seleccionat per a aquesta temporada. La tria ha estat molt difícil perquè ens arriben obres interesantíssimes. Esperem que us agradi la nostra selecció: ens espera una gira plena de màgia.

Obres seleccionades de Catalunya

Barbes de Balena – Cia. El Maldà

Barbes de balena fa un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913), la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l’estat espanyol. La seva va ser una carrera plena d’obstacles, que va anar superant, per exercir una professió aleshores vetada a les dones. A partir de la seva figura, l’espectacle fa memòria de les àvies, besàvies…, i reflexiona sobre les dones d’avui en dia. A l’època de la doctora Aleu les dones portaven cotilla, i les d’ara?

barbes-de-balena

Fairfly – Cia. La Calòrica

Quatre amics intenten organitzar-se després que l’empresa on treballen els comuniqui l’obertura d’un ERO. La primera idea és lluitar per defensar els seus llocs de feina, és clar. Però de quina manera? I de què servirà? Realment val la pena lluitar per aquesta feina que tenen? No seria millor que ho deixessin estar i intentessin convertir en realitat aquella brillant idea que van tenir uns anys enrere?

fairfly

Kàtia – K Teatre Cia. Teatre Nu

La Kàtia fa la maleta i emprèn un viatge, l’aventura de la seva vida que viurà acompanyada de la seva mare. Trobarà el que busca? Kàtia és un espectacle de teatre visual que ens parla de la necessitat de retrobar-nos amb les nostres arrels.

Teatre familiar.

katia

 

Obres seleccionades de les Illes Balears

La classe – Cia. El Somni Produccions

En Ramon i en Lluís passen la major part de la seva vida plegats. Són amics de la infància. Han anat a la mateixa classe des de nins, han conviscut els millors anys de la seva adolescència, han crescut en vides paral·leles. Ho comparteixen tot, fins i tot el que no es pot compartir. En Lluís entra a la presó.

En Ramon és l’advocat d’en Lluís durant els seus anys de presó. En Ramon es converteix en el seu confessor. En Lluís és el company d’en Ramon en els darrers moments de la seva vida. En Lluís es converteix en el seu confessor. Tota una vida junts.

la-classe

Al cel mos vegem tots plegats – Cia El Maldà

La tradició de les rondalles mallorquines és probablement la forma literària més famosa de l’illa de Mallorca. Les rondalles van sorgir com a contes de tradició oral i popular, passats de pares a fills durant moltes generacions, fins que la gran feina del Mossèn Antoni Maria Alcover, firmada amb el pseudònim de Jordi des Racó, les va aplegar en 24 volums a partir del segle XIX. Aquest serà el segon cicle de propostes teatrals úniques a partir de les rondalles tradicionals mallorquines, a través de mirades de diferents directors amb una companyia creada expressament per a l’ocasió i coordinada per Catalina Florit.

al-cel-mos-vegem-tots-plegats

Una història vertadera – Cia. Iguana Teatre

Na Berta i na Maria ajuden en Pau a contar la seva història: des del seu naixement com a infant abandonat, passant per la recerca d’una família que l’aculli, per un episodi d’abús greu, per la impossibilitat d’adaptar-se a l’escola i per la recerca, ben àrdua i difícil, d’una mare que resideix en un altre país.

Teatre familiar.

una-historia-vertadera

Obres seleccionades del País Valencià

Aigua – Cia. Teatre Nuc

Poesia visual sobre la solidaritat, el medi ambient i l’amistat.
Una reflexió a 10 metres d’altura, amb xanques, dansa aèria i acrobàcies. Una metàfora del nostre pas pel planeta. En un univers distòpic, que podria ser el nostre, dos animes errants, irreverents i assedegades, coincideixen amb el guardià de l’aigua. El, malcarat i garrell, haurà d’obrir el seu enorme cor per recuperar el ball i el somriure. Elles amorals i impertinents, hauran d’aprendre a comportar-se. Els tres necessiten tant l’aigua com aprendre a viure.
En aquesta història tot es mou, oneja, es balanceja sinuosament com un vaixell. El sistema, les emocions, els sentiments….. són com l’aigua. Una obra subtil per aprendre a cuidar-se, cuidar l’entorn i gaudir en harmonia. 

aigua

Carinyo – Cia. Pérez-Disla

Dos individus que han anat envoltant la seua relació en un mite, la construcció d’una imatge d’ells mateixos que els impedeix pensar-se des d’un present contínuament canviant. Han descobert que ocupar el mateix espai no implica, necessàriament, estar junts. La il·lusió s’ha esvaït i, tanmateix, darrere d’eixa sensació de buit alguna cosa queda. La necessitat de no trencar el vincle. La creença obstinada de potser trobar-se de nou.

carinyo

En els núvols – Cia. La Negra

El meu amic a vegades se sent diferent. El meu amic a vegades eixiria volant com un globus i es colaria en l’univers. El meu amic té un amic que és un núvol. El meu amic està molt sol, i al mateix temps li ixen els amics sense pensar-ho.

Teatre familiar. 

en-els-nuvols

Envía una contestació

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *