Pages Menu
TwitterFacebookYoutubeInstagram
Categories Menu

Posted by on 30 ag., 2021 in Notícies | 0 comments

Què propostes de teatre familiar tenim aquesta temporada?

Què propostes de teatre familiar tenim aquesta temporada?

Com ja sabeu, cada temporada triem un espectacle familiar de cada un dels territoris de parla catalana. Una proposta pensant en tots els públics, lúdiques i didàctiques al mateix temps. Cometagiroavió, Nautilus i Sopa de Pedres.

Cometagiroavió de Centimets Teatre

La proposta de teatre familiar de les Illes Balears la porta aquesta temporada Centimets Teatre. L’obra ‘Cometagiroavió’ està basada en la novel·la ‘Miracle a Llucmajor’ de Sebastià Alzamora i de ‘El precursor llucmajorer de l’helicopter0, Pere Sastre Obrador, de Joan Salvà i Caldés.

És un espectacle multidisciplinari de creació pròpia inspirat i documentat en fets reals, que fusiona diferents tècniques i recursos artístics com ara les titelles, màscares, música…. per contar la història d’en Pere de Son Gall, un jove pagès de Mallorca que, als anys vint, decideix construir una màquina voladora, batejada amb el nom de cometagiroavió, i de com malgrat els mals pronòstics, ho aconsegueix.

 

 

“Som aquí per defensar el dret a volar. Que ningú no ens talli les ales!. Tenim dret a desplegar-les com ho va fer l’inventor llucmajorer, en Pere! Visca en Pere de Son Gall i les seves curolles! Tenim dret a prendre el vol, a imaginar allò que volem i intentar aconseguir-ho.”

 

Sopa de Pedres d’Engruna Teatre

Des de Catalunya ens arriba aquesta proposta teatral amb toc didàctic: ‘Sopa de Pedres’ d’Engruna Teatre.

Està basada en un conte popular que parla sobre l’Alma, una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel en lloc de volar-hi estels un dia hi arriben els avions. Després d’un llarg viatge, arriba a un indret desconegut on aparentment tothom té de tot, però no volen compartir res amb ella.

Amb enginy i intel·ligència fa una sopa de pedres i dóna una lliçó de vida a tots aquells que inicialment li havien tancat la porta.

 

Nautilus de La Negra

I, finalment, des del País Valencià ens arriba aquesta interessantíssima proposta: Nautilus, de La Negra.

Basada en la clàssica versió d’aventures “20.000 llegües de viatge submarí“, però amb una visió actual, compromesa y ecologista.

El capità Nemo aprecia el mar més que la seva vida. Nemo viu a bord del Nautilus, un submarí secret que recorre els oceans de tot el món, lluny de tot i de tots. Però d’un temps a ara, el capità ha estat observant que els bancs de coral s’han convertit en muntanyes de fem; els peixos, en bosses de plàstic; i els prats de posidònia, en abocadors aquàtics.

La vida marina està en perill i Nemo s’ha proposat evitar-ho, però no pot fer-ho tot sol. Per això recluta el professor Aronax, a qui portarà a un viatge de 20.000 llegües submarines per a mostrar-li els secrets d’aquest món fascinant amenaçat per la contaminació humana.

 

Vols més informació de totes les obres presentades a la gira 2021/22 de la Xarxa Alcover? Al nostre web ho trobaràs tot.