Menú Secondari
TwitterFacebookYoutubeInstagram
Menú Principal

t ome sc 6 Mai, 2020 Notícies | 0 comentaris

Presentem la gira de teatre 2020-2021 de la Xarxa Alcover

Presentem la gira de teatre 2020-2021 de la Xarxa Alcover

La nova selecció d’espectacles de la Xarxa Alcover de Teatres 2020-201 a punt per a la propera temporada.

Tot i la situació excepcional en la que ens trobem, la Xarxa Alcover continua la seva tasca de difusió d’espectacles en llegua catalana amb l’objectiu de coordinar gires i donar visibilitat als millors espectacles de les Illes BalearsPaís Valencià, Catalunya, i Andorra. Esperem poder-los veure als teatres la propera temporada!

 

ESPECTACLES DE LES ILLES BALEARS

Excalibur i altres històries d’animals morts – CIA. HERMANAS PICOHUESO

Espectacle en format d’entrevista televisiva interpretat per atrotinades titelles. Una única i inconfusible ovella Dolly farà de presentadora d’un programa en format televisiu realitzat en directe davant del públic amb l’ajut de càmeres, maquetes i multitud d’objectes, la Cia. Hermanas Picohueso fa una denúncia de les estructures de poder que generen les catàstrofes de la humanitat.

La malcontenta – EL SOMNI PRODUCCIONS

La Malcontenta és el retrat d’una dona, forta i vulnerable. Una nina, una jove que intenta alliberar-se d’unes cadenes, aferrant-se a unes altres. Una història apassionada, on la protagonista desafia el seu destí. També és una història de bandolers en una Mallorca salvatge, la de les primeres dècades del segle XIX, i també la semblança d’un lladre en particular, una ànima lliure i sense pietat -Joan Durí-, i la d’aquells que el varen seguir cercant el pa de cada dia, al preu que fos. A partir de la novel·la homònima de Sebastià Alzamora.

Tina, la bruixa fina – LA FORNAL D’ESPECTACLES

Tina, una bruixeta molt espavilada, vol aprendre els secrets del seu ofici. Per aconseguir-ho, compta amb l’ajut de Tomassot, un bruixot gran i experimentat. Tomassot li vol fer entendre que tot ofici necessita d’un aprenentatge i d’un gran esforç. Malgrat aquest consell, Tina vol fer realitat el somni de volar dalt d’una escombra sense tenir els coneixements necessaris i això la duu a fer un seguit de trampes.

ESPECTACLES DE CATALUNYA

Qui ets? – CIA. Hause & Richman

El Llullu, nascut amb paràlisi cerebral, ha d’anar amb cadira de rodes i mai no podrà caminar. En un càmping de l’Empordà on passen uns dies en família, el seu pare es queda embadalit veient com corre el cosí del Llullu i té un somni: algun dia veurà córrer son fill. Fins que un dia, el somni es farà realitat. Un cant a la vida i a la comprensió de nosaltres mateixos des dels reptes que ens imposen els altres, a partir del llibre autobiogràfic de Màrius Serra.

Infanticida. Òpera electrònica – CIA. LAINFANTICIDA

Actualització del conegut monòleg de Víctor Català que narra el capítol més dur i cruel de la vida d’una dona abocada a una situació límit que la porta a assassinar al seu propi fill. La proposta utilitza recursos dramatúrgics més propers a narratives actuals on el manicomi es converteix en una sala d’interrogatoris. A més converteix aquest text imponent en una peça teatral musical gràcies a la música electrònica de Clara Peya, que permet il·lustrar el món oníric del personatge i ens aproximA al seu deliri.

Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol – cia. La pera llimonera

Dos venedors ambulats refugiant-se d’una gran tempesta, expliquen la història d’un bolet i un esquirol, que degut a la guerra emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure. BAOBAB és un homenatge a totes aquelles persones, grans i menuts que la violència dels conflictes armats els ha obligat a deixar la seva terra.

“Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol” de La Pera Llimonera guanya el 3r Premi Xarxa Alcover de la Mostra d’Igualada

ESPECTACLES DEL PAÍS VALENCIÀ

TIRANT – Institut Valencià de Cultura i Cia. Nacional de Teatro Clásico

Mentre els homes fan política i guanyen guerres, les dones tracten de burlar la repressió sexual imposada per la moral cristiana i el llinatge. El gran clàssic valencià i universal del segle XV dóna peu a un muntatge que fuig de la recreació museística, dialoga amb el present i aposta per la paraula i el teatre físic amb una posada en escena fresca i agosada.

L’Home bo – Caterva Teatre

És la història d´una amistat i d´una rivalitat, de dos tòtems de la pilota valenciana als anys 40 i 50, arxi-enemics dins del trinquet però amb una aferrissada amistat fora, a la vida. Els trinquets van ser durant la dictadura un lloc de resistència, on es parlava, pensava i jugava en valencià. On el poble podia sentir-se lliure i on la seva identitat resistirà en una època on es volia acabar amb qualsevol singularitat. La pilota valenciana com a excusa per a parlar de les persones, de la vida…

Horta – L’Horta teatre

Un espectacle que recupera els valors arrelats a la terra i als costums valencians més genuïns i ancestrals, tot contemporitzant-los i adaptant-los als interessos i els coneixements dels més menuts. Un recorregut itinerant a través dels diferents espais del teatre transformats en Horta, on els sentits i els xiquets seran els protagonistes.

ESPECTACLE D’ANDORRA

Clementina – Somhi Teatre

Clementina parla del binomi que se’ns ha inculcat de “blau/rosa”, “cotxes/nines”, “nens/nenes” que determinen els nostres gustos i la nostra vida des que som petits. És una peça inspirada en el conte Arturo e Clementina d’Adela Turín, una autora italiana que es va adscriure a la segona onada del moviment feminista i va fer tres contes infantils per apropar el feminisme a les nenes i nens d’una manera propera que els hi permeti fer les seves pròpies reflexions i plantejar-se que potser no existeixen les coses de nens o de nenes.

Escriu un comentai

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *