Menú Secondari
TwitterFacebookYoutubeInstagram
Menú Principal

t ome sc 27 Gen, 2021 Notícies | 0 comentaris

Obres de teatre en català basades en contes, històries i monòlegs: Clementina, Infanticida i Tirant

Obres de teatre en català basades en contes, històries i monòlegs: Clementina, Infanticida i Tirant

És molt comú que les obres de teatre estiguin basades en llibres, contes, històries o fins i tot monòlegs. Es tracta d’una nova oportunitat de contar una història, amb una nova perspectiva i donant-li un toc més artístic. Amb una obra teatral, una història es conta d’una nova forma; implicant-se més en els detalls i fins i tot, arribant millor als espectadors.

A la gira de teatre 2020/21 de la Xarxa Alcover comptem amb tres obres basades en un manuscrit previ: Infanticida, Tirant i Clementina. A continuació us explicarem d’on surten cada una de les tres propostes teatrals d’aquesta gira 2020/21.

 

L’obra Infanticida i com narrar un dels moments més durs en la vida

 

Des de Catalunya i de la mà de La Infanticida, ens arriba l’obra de teatre Infanticida – Òpera Electrònica, basada en el conegut monòleg que narra la cruel història d’una dona que, abocada a una situació límit, acaba assassinant al seu fill.

L’obra se situa just després d’aquest esdeveniment, posant èmfasi en recursos dramatúrgics molt actuals i amb el manicomi com una sala d’interrogatoris. A més a més es tracta d’una peça musical gràcies a la música electrònica de Clara Peya, que ens permet reconstruir el món oníric del personatge amb repeticions i distorsions, per entendre el seu deliri.

 

Idea original de Neus Pàmies.

 

El gran clàssic de la literatura valenciana i universal al teatre amb Tirant

 

Una de les grans novetats de la gira d’aquest any de la Xarxa Alcover és Tirant de l‘Institut Valencià de la Cultura i del Nacional de Teatro Clásico. Un muntatge basat en el clàssic de la literatura valenciana i universal del segle XV. Dos mons, el dels homes que fan política i guanyen guerres i el de les dones, que tracten de burlar la repressió sexual per la moral cristiana i el llinatge. Al mig un personatge, Tirant Lo Blanc; que viu entre les ferides de la guerra i l’amor.

Una meravellosa adaptació teatral que aposta per la paraula i el teatre físic i que no passarà desapercebuda. La tradició de la literatura valenciana mai ha estat tan a prop.

 

 

 

Clementina i la lluita de gènere

 

L’obra Clementina de Somhi Teatre, que arriba d’Andorra, ens parla del binomi de nen i nena, blau i rosa, cotxes i nines. Un binomi que determina els gustos dels nens des de ben petits. Una peça inspirada en el conte d’una autora italiana, Adela Turín, que va fer tres contes per apropar el feminisme als nens i nenes d’una forma que els pogués fer les seves pròpies reflexions: “per què una nena ha de vestir rosa i un nen de blau?”

Una peça de teatre familiar, divertida i lúdica que fa pensar tant a nens com als pares, per mostrar una forma equitativa per tenir una infància plena i feliç. Juguen amb el que juguen.

 

 

Vols saber més informació d’aquestes obres i de les altres que conformen la gira 2020/21 de la Xarxa Alcover? Visita el nostre web i no et perdis res!

Tens una companyia de teatre i vols ser soci de la Xarxa Alcover? Doncs envia’ns un correu a socis@xarxaalcover.cat i ens posarem en contacte amb tu. Estem esperan-te!