Menú Secondari
TwitterFacebook
Menú Principal

Escrit per el 19 Set, 2014 en Gira 2013-2014 | 0 comentaris

LUCRECIA o Roma Libre – Cia. Baraka Teatre

LUCRECIA o Roma Libre – Cia. Baraka Teatre

(BAL)

Una joia de la literatura i una peça d’una força dramàtica sorprenent, que conté l’essència de la tragèdia clàssica i els primers passos cap al drama burgès

 

Lucrècia, una tragèdia republicana

De Joan Ramis i Ramis. 1769

Shakespeare, Rousseau, Moratín… El mite de Lucrècia va inspirar grans autors. Hi ha també vàries “Lucrècies” catalanes: la més antiga i reeixida és la de l’il·lustrat menorquí Joan Ramis i Ramis, un d’aquells pocs erudits que van mantenir la flama literària del català durant el confús període del segle XVIII. Té una explicació: l’illa de Menorca, sota sobirania britànica, es va estalviar la persecució de totes les llengües hispàniques que no fossin el castellà per part del nou règim borbònic, i va viure en un context d’esplendor cultural.

LUCRÈCIA O ROMA LIBRE és una joia de la literatura i una peça d’una força dramàtica sorprenent, que conté l’essència de la tragèdia clàssica i els primers passos cap al drama burgès. Curiosament, però, aquesta obra no s’havia portat a l’escena en versió original abans d’ara, des de 1769, en que segurament es va estrenar en el selecte ambient il·lustrat del Port Mahon britànic. 243 anys després podem assistir a l’acte de fer reviure aquest patrimoni de la nostra cultura.

 

Un espectacle de La Trup, una nova companyia que aposta i vol seguir apostant pel nostre teatre clàssic en català. Producció de Sergi Marí Drama.

 

Si no podeu veure el vídeo promocional de l’espectacle feu clic AQUÍ.

 

Fitxa artística:

direcció i dramaturgia  intèrprets
SERGI MARÍ QUERALT ALBINYANA
 ENKA ALONSO
 RODO GENER
XAVIER NUÑEZ
JOSEP MERCADAL
 ALVAR TRIAY

 

Lucrecia

Envía una contestació

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *