Menú Secondari
TwitterFacebookYoutubeInstagram
Menú Principal

t ome sc 3 Jul, 2019 Notícies | 0 comentaris

Llum Trencada, l’obra basada en el colp d’estat de 1936

Llum Trencada, l’obra basada en el colp d’estat de 1936

El pròxim 18 de juliol es compleixen 83 anys del colp d’estat de 1936 i és bon moment per a presentar l’obra Llum Trencada d’Iguana Teatre. Fan una interessant reflexió del paper de la dona en un moment de repressió i por.

Un poc d’història de l’Estat Espanyol

Tornant enrere en la història, el 18 de juliol de 1936 va suposar un abans i un després per a la societat espanyola. Amb el colp d’estat del General Franco, es van trencar moltíssimes coses, entre elles, molts somnis i esperances de la societat espanyola del moment. Un colp d’estat que acabaria desembocant en una intensa i llarga Guerra Civil i amb la victòria d’en Franco.

Si va haver-hi una part de la població que va sofrir encara més el Colp d’Estat, la Guerra Civil i el Franquisme, van ser les dones. Tots els drets que van adquirir durant la II República van desaparèixer juntament amb els drets de tots els homes de les seves vides.

Amb aquesta premissa, la companyia teatral balear, Iguana Teatre ha creat l’obra “Llum Trencada”.

llum-trencada-dossier-1_page-0001-copia

Ens traslladem al segle XX amb Llum Trencada d’Iguana Teatre

Llum Trencada” conta la història d’aquelles dones que van anar a presó, no per les seves idees polítiques, sinó perquè eren filles o dones d’algú.

Amb aquesta obra, reivindiquen el paper d’aquestes dones que van desaparèixer de la història, però que eren dones activistes, valentes i fortes. Dones que es van atrevir a enfrontar-se a tots els que les volien fer callar.

Una obra que no parla dels protagonistes de la història, sinó dels personatges secundaris que també van tenir una repressió molt dura.

Amb Pere Fullana a la direcció i a partir de “Dones republicanes. Memòria de la guerra civil a Mallorca” de Margalida Capellà, es dóna veu a totes les dones que no la van tenir en aquell moment.

De fet van aconseguir el Premi Ciutat de Palma al 2018 i forma part de la gira de teatre de la Xarxa Alcover 2019/20. Esperem que gaudiu d’aquest viatge per la història amb Iguana Teatre.

Escriu un comentai

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *